Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:22, miercuri, 16 octombrie, 2013

Au demarat cursurile de perfecţionare pentru colaboratorii serviciilor de presă şi ai publicaţiilor religioase din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova

Astăzi în sala de şedinţe a Palatului Mitropolitan au început cursurile de perfecţionare pentru colaboratorii serviciilor de presă şi ai publicaţiilor religioase din cadrul Mitropoliei Moldovei, organizate de Departamentul Informaţional Sinodal al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Grupul de participanţi este compus din delegaţii Eparhiilor de Chişinău, Cahul şi Comrat, Tiraspol şi Dubăsari, Ungheni şi Nisporeni, Bălţi şi Făleşti, Edineţ şi Briceni.

Înainte de începerea evenimentului, toţi cei implicaţi în acest proiect s-au rugat împreună la biserica “Întâmpinarea Domnului” de pe lângă Universitatea de Stat din Moldova.

Prima lecţie a fost susţinută de către preşedintele Departamentului Informaţional Sinodal, Domnul Vladimir Legoida. Domnia Sa a vorbit participanţilor despre activitatea informaţională contemporană a BORu, iar la final a răspuns la întrebările parvenite din sală.

Pe parcursul celor trei zile de desfăşurare a cursurilor, membrii DIS, precum şi lectorii Universităţii Ortodoxe Ruse, vor susţine lecţii despre bazele teoriei comunicării, lucrul cu new media, principiile activităţii site-urilor eparhiale, planificării media şi a sistemului relaţiilor eparhiale cu mass-media laică. Un capitol aparte al seminarului va fi dedicat analizării hotărârilor adoptate la ultima şedinţă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.