Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:45, joi, 17 martie, 2016

ATENȚIE! Un individ îmbrăcat în veșminte bisericești, înșeală creștinii

preot fals

De curând, la Direcția mitropolitană au parvenit plângeri din partea mai multor persoane care ne-au mărturisit că au fost înșelați de un individ îmbrăcat în veșminte bisericești și cu cruce la gât.

Profitând de mila enoriașilor, acest impostor se oferă, în schimbul unor sume de bani, să primească acatiste, pomelnice și chiar să facă exorcizări.

Pentru a fi mai credibil, falsul preot operează cu diferite obiecte de cult – sticluțe cu mir, tămâie, pomelnice, acatiste, icoane, cărți de rugăciune precum și un epitrahil, toate aceste accesorii folosite pentru a înșela credincioșii.

Impostorul a fost observat în nenumărate rânduri împărțind în locuri publice cărți de vizită cu emblema Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove și datele sale de contact – Constantin Dolința, preot-exorcist.

În urma investigării cazului de către colaboratorii Direcției mitropolitane sa aflat că cetățeanul Constantin Dolința – nu are studii teologice și nu a fost hirotonit preot în cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, prin urmare nu are nici un drept legal de a desfășura activități în cadrul Bisericii.

În concluzie, Direcția mitropolitană recomandă tuturor credincioşilor din ţară şi din străinătate, să fie precauți și să nu se lase în­şelaţi de acest impostor care nu are nimic comun cu Biserica.

Direcția mitropolitană