Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

sâmbătă, 28 februarie, 2015

Atac lansat împotriva Seminarului Ortodox din Ierusalim

Incendiatorii necunoscuţi au lăsat în urmă, în plus, pe zidurile Seminarului, mai multe graffiti anti-creștine. Poliţia consideră că incendiul a fost pornit în mod deliberat.

Jerusalem Post a raportat că Seminarul grec-ortodox din Ierusalim a fost avariat, în urma incendierii sale. Conform pompierilor, focul a pornit din dreptul unei ferestre. Mesajele cu graffiti, descoperite pe pereții seminarului, erau blasfemiatoare la adresa lui Iisus şi a Maicii Domnului, conform unui raport Times Israel, citat de Sputnik.

Se pare că două persoane mascate, au fost văzute la ora 4:30, acestea apropiindu-se de Seminar şi aruncând de la distanţă cu lichid inflamabil asupra băii Seminarului, conform unei declaraţii a Arhiepiscopului grec-ortodox Aristarh. Arhiepiscopul a adăugat că cei care locuiesc în seminar au fost ameninţaţi, anterior, de evrei religioşi cu perciuni.

Presa locală relatează că acest atac urmează altor atacuri recente, îndreptate împotriva minorităților religioase din Ierusalim, mai informează Sputnik.

www.lonews.ro