Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:46, miercuri, 11 octombrie, 2017

Arhipăstorul a participat la vizionarea filmului „Reziliența” – scurt metraj despre prigoana asupra Bisericii

Miercuri, 11 octombrie 2017, la cinematograful „Patria-Loteanu” a avut loc vizionarea filmului de scurt metraj  „Rezilienţa”, lansat de curând la Chişinău. 

La eveniment a onorat cu prezența Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, însoțit de către Secretarul Mitropoliei Moldovei și Protopop al Sectorul I, Chișinău, Prot. mitr. Vadim Cheibaș.

Capodopera cinematografică aduce în lumină o reflecție despre poporul nostru, dar și răspunsuri la întrebările fundamentale: Cine suntem? și Încotro mergem?

Scurtmetrajul „Rezilienţa” are o durată de 18 minute şi prezintă anii de prigoană prin care a trecut Biserica Ortodoxă din spațiul pruto-nistrean. Cuvântul reziliență înseamnă rezistența unui material dur la șoc. Pelicula a fost regizată de regizorul Mihai Ţărnă.

Ideea peliculei a fost inspirată de părintele Sergiu Curnic, paroh al Bisericii de Lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Capitală. Scurtmetrajul a fost turnat în Moldova timp de şapte zile, iar post producţia a durat cinci luni. Proiectul a fost realizat în colaborare cu o casă de producţie din Franţa şi susţinut de Ambasada Franţei în ţara noastră.

Acest scurtmetraj este binevenit în contextul în care Biserica Ortodoxă din Republica Moldova comemorează anul acesta 100 de ani de la începutul prigoanei asupra Bisericii.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media