Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:11, joi, 1 februarie, 2018

Arhimandritul Filaret (Cuzmin), Starețul Mănăstirii Căpriana, a fost decorat cu Ordinul mitropolitan „Sf. Irh. Petru Movilă”

Joi, 01 februarie 2018, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, în prezența Episcopilor Vicari: PS Ioan de Soroca și PS Siluan de Orhei și a Secretarului mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș, a acordat înalta distincție mitropolitană Ordinul „Sf. Irh. Petru Movilă”, Arhimandritului Filaret (Cuzmin), Starețul Mănăstirii Căpriana, cu prilejul aniversării celor 40 de ani de la naștere.

În cuvântul de felicitare Mitropolitul a menționat: „Dragostea Preacuvioșiei voastre pentru cele sfinte este încercată în timp, motiv pentru care vedem în Dumneavoastră un sprijin al Bisericii Ortodoxe din Moldova. Nădăjduim că și de acum înainte, cu aceiași râvnă și dăruire veți continua să vegheați și să munciți pentru întărirea credinței și luminarea poporului binecredincios”.

La rândul său, Părintele Stareț Filaret i-a adresat mulțumiri Întâistătătorului pentru înalta apreciere și a rememorat pe scurt câteva evenimente din anii în care a primit ascultarea de a purta pe umerii săi crucea stăreției Mănăstirii Căpriana.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media