Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:20, vineri, 11 mai, 2012

Argentina legalizează schimbarea sexului biologic după buna plăcere

Congresul argentinian a votat în unanimitate legea care permite indivizilor să își schimbe sexul biologic după buna plăcere. Activiștii pentru drepturile transsexualilor spun că țara a devenit astfel prima din lume care le dă oamenilor libertatea de a-și schimba sexul, fizic și legal, fără să treacă mai întâi printr-o evaluare juridică, psihiatrică sau măcar medicală, relatează Associated Press. Nicio altă țară din lume nu a mers atât de departe în sprijinirea autodeterminării sexului.

Legea dinArgentinaeste de asemenea prima care dă cetățenilor dreptul să își schimbe legal sexul chiar și fără a și-l schimba din punct de vedere biologic, a subliniat Justus Eisfeld, director al organizației Global Action for Trans Equality dinNew York.

Inițiativa legislativă aprobată cu 55 de voturi la 0 este doar una dintr-o serie de măsuri îndrăznețe care au legalizat, printre altele, căsătoriile gay, în urmă cu doi ani. Măsurile care se vehiculează în prezent vor afecta în primul rând minoritățile sexuale, și au fost apreciate ca „fundamentale pentru o societate democratică”, a spus președintele țării, Cristina Fernandez.

www.semneletimpului.ro