Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:06, joi, 15 octombrie, 2015

Argentina – activiste pro avort au atacat o catedrală încercând să o incendieze

Mar de Plata, 13 oct 2015 (LifeSiteNews) – O scenă îngrozitoare și ireală a avut loc luni seara împrejurul Catedralei Mar de Plata, în Argentina când hoarde de femei, multe dintre ele mascate și pe jumătate goale, au atacat cu violenţă extremă, un grup de tineri care stăteau în afara Catedralei din Mar de Plata care se rugau sau care stăteau în picioare în faţa Catedralei când tocmai ieşeau de la rugăciune.

O astfel de violență a devenit regula, în fiecare an în Argentina – pământul natal al Papei Francisc – atunci când are loc în această lună „Marşul pentru Femei”. Cu toate acestea, violența din acest an pare a fi una dintre cele mai extreme din câte au fost, femeile devenind violente chiar împotriva poliției și încercand să dea foc Catedralei.

Femeile au dărâmat poarta exterioară a catedralei și au aruncat cu sticle în tinerii care stăteau de pază nemişcaţi în picioare pentru a proteja Catedrala. Când femeile isterice au încercat să incendieze Catedrala, poliția a început să ia măsuri pentru a dispersa hoardele de femei.

Grupul Local Argentinos Alerta, care în așteptarea atacului, a ajutat la organizarea unei adunări de veghe liniștite, în faţa Catedralei pentru a o proteja, a emis o declarație în care a mulțumit poliției pentru trimiterea forțelor de ordine pentru a proteja Catedrala. Grupul a remarcat că a fost prima dată când poliția a făcut un efort pentru a apăra proprietatea bisericii.

În timp ce proteste similare au avut loc recent, tot în legătură cu „Marşul pentru Femei”, eveniment care are loc în fiecare an, nivelul de violență din 13 octombrie 2015, este unul nemaiîntâlnit.

„Au fost momente foarte tensionate și când am ajuns am văzut familii cu copii mici care plângeau de frică fiind prinși în interiorul bisericii. A fost un lucru teribil”, a declarat Marcelo Di Pasqua, șeful poliției locale a într-un interviu la un post de televiziune local.

Un video la fel de cutremurător, de la Marşul pentru Femei din 2013, prezintă grupuri de femei care dădeau cu Spray peste picturile de pe cruci şi de pe pereţii Catedralei și care stropeau cu spray fețele oamenilor din grupul care se rugau în faţa Catedralei, şi care erau legaţi brat-la-braț pentru a proteja Catedrala. Femeile au folosit markeri ca să picteze fețele lor cu mustăți ‘a la Hitler’. Au efectuat, de asemenea, acte sexuale obscene în fața lor și-au împins sânii lor pe fetele lor, în tot acest timp strigând „Scoateți-va afara rozariile voastre din ovarele noastre.”

Între timp, după incidentele din acest an, presa națională, cum ar fi cotidianul Clarin (la fel ca HotNews, Adevarul, Gandul, Evenimentul Zilei şi alte ziare de la noi) a descris evenimentul ca fiind unul marcat de brutalitățile poliției, subliniind doar faptul că poliția a trebuit să disperseze mulțimea de femei şi abia descriind violența hoardele de femei de extrema stângă, pro-avort.

Într-un comunicat de presă grupul „Catolici pentru o Alegere Liberă” a emis o declarație care condamna poliția pentru brutalitatea ei împotriva femeilor.

Videoclipurile şi imaginile arată însă o poveste complet diferită, cu poliția care a trebuit să intervină asaltului isteric și cu „războinicii” din grupul de rugăciune stând nemişcaţi: toţi aflaţi sub asaltul constant al grupurilor violente de feministe radicale de extrema-stângă.

www.ortodox.md