Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 3 august, 2012

Apel al Patriarhiei Ierusalimului pentru ajutorarea creştinilor din Siria

Sfântul Sinod al Patriarhiei Ierusalimului a decis să îşi exprime solidaritatea cu patriarhia Antiohiei şi cu Patriarhul Ignatie şi să ajute miile de persoane rămase fără adăpost şi miile de oameni care caută refugiu din faţa războiului civil în Iordania şi în alte ţări.

Datorită fondurilor sale limitate, Patriarhia Ierusalimului a trimis 10000 de dolari în Iordania, pentru refugiaţii sirieni. Cu aceeaşi ocazie, Patriarhul Teofil al Ierusalimului a trimis o scrisoare în 27 iulie Arhiepiscopului Ciprului, Preafericitul Hrisostom, în care arată legăturile care durează din perioada apostolică dintre Biserica de Ierusalim şi cea de Cipru, cerând ajutorul pentru fraţii creştini sirieni aflaţi în dificultate.

În scrisoare scrie: „ne găsim în Ierusalim, cetatea Golgotei şi a Învierii, şi îndemnaţi de Apostolul Pavel al neamurilor care spune dacă un mădular suferă, suferă toate împreună cu el, vă rugăm, Preafericirea Voastră, să ajutaţi victimele situaţiei tragice din Siria, sub orice formă, cu bani, alimente sau haine, care vor fi distribuite prin organizaţiile umanitare competente”.

www.orthodoxie.com