Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:09, luni, 9 septembrie, 2013

Aniversări memorabile ale Eparhiei de Vest a Americii, din Biserica Sârbă

Înepând din 30 august și până pe 1 septembrie, Eparhia de Vest a Americii, a Bisericii Ortodoxe Sârbe din America de Nord și de Sud, va organiza Zilele sale anuale. În acest an, Zilele eparhiale vor marca mai multe aniversări memorabile: 50 de ani de la fondarea Episcopiei, 150 de ani de la nașterea Arhimandritului Sebastian Dabovici, Sfântul Apostol al Americii, și 1700 de ani de la Edictul din Milano.

Evenimentele vor cuprinde un simpozion, în dimineața zilei de sâmbătă, care se va concentra asupra libertății credinței în timpul lui Constantin, în urmă cu 1700 de ani.

Vor mai exista o expoziție de peisaje americane, recent finalizată, într-un stil bizantin abstract de către Pr. Skliris Stamatis, muzică, dansuri populare și artizanat. De asemenea, Dr. Michael Pravica, de la Universitatea din Nevada, va susține o prezentare specială vizavi de activitatea lui Nikola Tesla, fiul unui preot ortodox sârb, redutabil om de știință.

Toate evenimentele vor avea loc la Catedrala Ortodoxă Sârbă Sf. Ștefan, 1621 W. Garvey, Alhambra, CA 91803.

Eparhia de Vest a fost fondată în 1963, și deservește 32 de parohii și cinci mănăstiri și schituri din Alaska, Arizona, California, Colorado, Hawaii, Idaho, Montana, Nevada, Oregon, Washington, Utah și Mexic. Din 2006, Episcopia este pastorita de PS Episcop Maxim.

www.lonews.ro