Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 11 iunie, 2015

Ambasadorul Rusiei, către Patriarhia Româna: trebuie manifestată solidaritate cu comunităţile creştine din zonele de conflict

Conform unui comunicat oficial al Biroului de Presa al Patriarhiei Romane, ieri, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit, la Reşedinţa Patriarhală, pe Excelenţa Sa Domnul Oleg Malghinov, Ambasadorul Federaţiei Ruse în România.
Cu aceasta ocazie, Ambasadorul Federatiei Ruse în Romania a „menţionat necesitatea manifestării solidarităţii cu acele comunităţi creştine aflate în zone de conflict în diferite regiuni ale lumii”.
Excelenţa Sa Domnul Oleg Malghinov, Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, şi-a exprimat, totodată, „speranţa intensificării la nivel internaţional a conlucrării dintre factorii responsabili în promovarea păcii şi stabilităţii în lume”.
Patriarhul României a subliniat buna conlucrarea între cultele din Romania şi importanţa implicării laicilor în misiunea Bisericii astăzi şi a folosirii unor metode actuale în pastoraţie, cu scopul promovării mai intense a valorilor creştine în societate. În acest sens, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a făcut referire la implicarea recentă a laicilor în susţinerea predării orei de Religie în învăţământul public din România.