Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 28 februarie, 2012

Amabasadorul Italiei, Excelența Sa Stefano De Leo, în vizită la Reședința Mitropolitană

Mitropolitul Vladimir a avut o întrevedere cu ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Excelența Sa Stefano De Leo.

Cu acest prilej, Vlădica Vladimir a mulțumit înaltului oaspete pentru sprijinul  pe care îl oferă statul italian diasporei moldovenești din această țară. Mitropolitul a remarcat  disponibilitatea autorităților statale și eclesiale italiene de a crea toate condițiile necesare pentru săvârșirea slujbelor religioase ortodoxe, inclusiv oferirea spațiilor corespunzătoare amenajării sfintelor lăcaşe. S-a discutat şi despre facilitarea regimului de vize pentru slujitorii moldoveni care pleacă în misiune pastorală în Italia.

Domnul De Leo a asigurat Întâistătătotul Bisericii Ortodoxe din Moldova că slujitorii  şi credincioşii moldoveni aflați pe teritoriul Italiei vor primi și în continuare sprijinul autorităților locale deoarece în mare parte sunt evlavioşi, harnici și cumpătaţi.

În semn de recunoștință, ierarhul a oferit domnului ambasador o înaltă distincție bisericească – Ordinul „Cuv. Paisie Velicikovski”, gr. II.

Monsegnorului Cezare Lodeserto, director general al Fundației „Regina Pacis” i-a fost conferit Ordinul „Ștefan cel Mare și Sfânt”, gr. II, pentru contribuţia adusă la înfiinţarea unor sfinte lăcaşe ortodoxe în câteva oraşe italiene.

Invitații au mulțumit mitropolitului pentru distincţiile acordate și au dat asigurări  că implementarea proiectelor comune va continua și în viitor.