Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

sâmbătă, 19 septembrie, 2015

Aleasă bucurie duhovnicească la Ruseștii Noi

Credincioșii și slujitorii Protopopiatului de Ialoveni, s-au adunat în această frumoasă zi la Ruseștii Noi pentru a participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie prilejuită de aniversarea a 125 de ani de la târnosirea bisericii din localitate și cu ocazia împlinirii a trei decenii de slujire preoțească a Prot. Mitr. Anatolie Stefanov, Blagocin și paroh al Sfântului Lăcaș.

Evenimentul a început cu întâlnirea fiască a Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir – Întâistătător și Părinte drag, așteptat cu dragoste creștinească.

În timpul serviciului divin, Părintele Anatolie a fost decorat de către Chiriarh cu Ordinul „Meritul Bisericesc” pentru munca depusă cu multă osârdie spre renovarea parohiei, în cadrul Protopopiatului, dar și spre binele Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În continuare, a fost săvârșit înconjurul bisericii, iar după Te-Deum, Vlădica  Vladimir a felicitat credincioșii cu ocazia frumoasei sărbători și a apreciat în mod deosebit truda Prot. Mitr. Anatolie Stefanov, urându-i multă răbdare, sârguință și sănătate încă mulți ani înainte.

Cu un cuvânt de felicitare către cei prezenți s-a adresat și Domnul Vlad Filat, ctitor principal al bisericii din Ruseștii Noi, care a urat tuturor să fie demni de moștenirea spirituală pe care o au și pe care trebuie să o transmită mai departe.