Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 21 aprilie, 2016

Activitățile din Săptămîna Tineretului Ortodox din r. Rîșcani

IMG_6649Activitățile din Săptămîna Tineretului Ortodox din raionul Rîșcani, au demarat în parohia Costești, unde, în data de 19 aprilie 2016, în incinta liceului din localitate, a avut loc o întîlnire de suflet a cîtorva preoți cu elevii claselor gimnaziale și liceale. Gazdele acestei întîlnirii au fost conducerea liceului și profesorii, care manifestat deschidere la lucrarea ziditoare de suflete.

Activitatea dată a fost prilejuită de perioada Postului Mare în care ne aflăm, dar și de sărbătorile de care ne apropiem și a fost moderată de protoiereul Oleg Mîță, parohul locului, iar oaspeți au fost protoiereul Veceslav Ungurean, protopopul raionului și protoiereul Constantin Dascal din parohia Recea.

În cadrul întîlnirei, afară de tema propusă spre discuție despre ascultare, au parvenit foarte multe întrebări din partea elevilor despre scopul vieții, despre post, sărbători, patimile Domnului și altele care îi interesa la care au primit răspuns.

Totodată s-au făcut și totalurile unui concurs de desene, cu denumirea ,,Mergănd spre Înviere”, unde cele mai bune lucrări au fost menționate și premiate.
Această întîlnire face parte din lucrarea Bisericii, cu nădejdea ca copiii și tinerii noștri să devină creștini trăitori a credinței ortodoxe.

Nădăjduim că acest început al zidirei sufletești din Săptămîna Tineretului Ortodox, va avea continuitate în această localitate și în celelalte parohii din raion.