Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:05, marți, 21 mai, 2013

Acord de colaborare între Academia de Științe a Moldovei și Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove

Mănăstirea Curchi a găzduit în după amiaza zilei un eveniment de o importanță majoră atât pentru Mitropolia Moldovei, precum și pentru Academia de Științe, instituție cu care a fost semnat un acord de colaborare pe un termen de cinci ani.

Documentul a fost semnat de către Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir și Președintele Academiei, Domnul Gheorghe Duca.

Acest eveniment vine ca o continuitate  logică a unui șir de proiecte desfășurate în comun de cele două instituții, fiind totodată și un garant al colaborării prodigioase ulterioare.

ÎPS Mitropolit Vladimir a dat o apreciere deosebită acestui eveniment, mulțumindu-i Domnului Duca personal, precum și academicienilor prezenți pentru implicarea lor activă în procesul de promovare a valorilor moral-spirituale, precum și a susținerii permanente a inițiativelor venite din partea slujitorilor Mitropoliei Moldovei.

La rândul său, Președintele Academiei a mulțumit Întâistătătorului și clericilor pentru disponibilitatea, entuziasmul și dăruirea lor, arătându-se optimist în ceea ce privește rezultatele colaborării stabilite în incinta istoricei mănăstiri Curchi.

După semnarea acordului au avut loc discuții referitoare la activitățile ce urmează a fi desfășurate în viitorul apropiat.