Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:55, joi, 16 octombrie, 2014

Academia Teologica din Moscova: 200 de ani. Prezenţa românească la evenimente

La data de 14 octombrie 2014, la sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului (c.Iul.), la Academia Teologică şi seminarul din Moscova a fost organizată o manifestare solemnă deosebită, dedicată celei de-a 200-a aniversari a Școlii de Teologie din Moscova – Sfânta Treime-Serghiev.

Evenimentul a fost condus de către Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.

La celebrare, au participat episcopi și clerici ai Bisericilor Ortodoxe locale, rectori, reprezentanți ai statului și studenți.

Cu aceasta ocazie au fost prezentate filmul „200 de ani, ca 200 de secunde”, precum și spectacole de teatru, dedicate Sfântului Serghie și școlilor de teologie din Moscova.

La Sfânta Liturghie, oficiată, în aceeaşi zi, de Patriarhul Kiril al Moscovei și întegii Rusii, a participat şi decanul Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București, Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,

Ulterior, Patriarhul Rusiei a sfințit noul campus al Academiei Teologice din Moscova și al Seminarului. Sanctitatea Sa a oficiat slujba de binecuvântare a noii cladiri a căminului pentru seminarişti şi studenţi.

www.lonews.ro