Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 5 februarie, 2013

S-a încheiat cea de-a patra zi a lucrărilor Soborului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse

2VSN_3390

Astăzi a fost ultima zi a lucrărilor Soborului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse, din prima întrunire a acestui an, la care a participat și Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, al Chișinăului și al Întregii Moldove.

Evenimentul a demarat cu un serviciu divin oficiat de către Preafericitul Patriarh Kiril în Catedrala “Hristos Mântuitorul”, după care plenul a trecut la audierea rapoartelor și examinarea documentelor de pe ordinea de zi.

Astfel, ÎPS Mitropolit Daniel de Tokio și Japonia a prezentat Preafericirii Sale gratitudinea pentru ajutorul acordat de Biserica Ortodoxă Rusă în toată plinătatea ei spre refacerea bisericilor de pe teritoriul Japoniei afectate de calamitățile naturale din ultimii doi ani.

Ulterior a luat cuvântul președintele Secretariatului administrativ al Patriarhiei Ruse, PS Episcop Serghie de Solnicinogorsk, care a prezentat Arhiereilor noile decorații ale BORu, aprobate după examinare.

După încheierea ședințelor planificate, Soborul Arhieresc a luat sfârșit cu o rugăciune de mulțumire Domnului pentru ajutor și luminare.