Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:43, marți, 5 martie, 2013

A fost sfințit Muzeul Casei Armatei Naționale

Cu prilejul celei de a 21-a comemorări a declanșării războiului din Transnistria, la solicitarea Direcției Casei Armatei, un sobor de preoți militari compus din slujitorii Gheorghe Gavrilița, Corneliu Doborgeanu, Tudor Spătaru și Nicolae Andrieș, au sfințit Muzeul Casei Armatei Naționale, unde a fost deschisă în premieră expoziția dedicată conflictului armat de pe Nistru și unde sunt prezentate numeroase mărturii din timpul războiului – documente, fotografii, uniforme, armament, etc.

La eveniment au fost invitați în calitate de oaspeți de onoare Președinte Republicii Moldova, Domnul Nicolae Timofti, Ministrul Apărării, Domnul Vitalie Marinuța, Ministrul Afacerilor Interne, Domnul Dorin Recean, Vicepremierul, Domnul Eugen Carpov, generali ai Armatei și combatanți ai războiului din Transnistria.

După deschiderea festivă, preoții militari i-au pomenit pe cei 351 eroi care au căzut pe câmpul de luptă pentru reîntregirea țării.

Oficialitățile au dat o apreciere înaltă acestui eveniment, subliniind faptul că aceste acțiuni contribuie într-un mod considerabil și unic la educarea patriotică a cetățenilor și la păstrarea vie a memoriei celor care și-au jertfit viețile pentru acest pământ.

Menționăm că la momentul actual această expoziție este unică, însumând un număr considerabil de exponate.