Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:48, duminică, 1 noiembrie, 2015

A fost resfinţită biserica cu hramul „Zămislirea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul” din s. Echimăuţi, r. Rezina

IMG_1788

În Duminica a XXII-a după Cincizecime, Înalt Preasfinţitul Mitropolit Vladimir,
înconjurat de un sobor preoțesc, a săvârșit Sfânta Liturghie și a resfinţit Biserica cu hramul „Zămislirea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul” din s. Echimăuţi, r. Rezina.

Cu prilejul evenimentului, dar și pentru munca depusă la reparația bisericii, Întâistătătorul l-a ridicat pe părintele Ioan Roșca la treapta de protoiereu și l-a decorat cu dreptul de a purta Cruce de aur. În cuvântul de învățătură duhovnicească, adresat credincioşilor prezenţi, Vlădica Vladimir a precizat că „la sfințirea unei biserici, noi toți, clerici și credincioși, trăim momente unice din viața noastră, din punctul de vedere al evenimentului, căci biserica se sfințește la un răstimp mai mare decât o Sfântă Liturghie, mai ales că, întotdeauna, și la sfințirea edificiului unei biserici se pogoară asupra noastră și asupra lăcașului sfânt harul Preasfântului Duh, Care le sfințește pe toate, Care transformă lucrarea noastră dintr-un lucru material într-un lucru spiritual. Este un moment deosebit, deoarece, în aceste clipe, noi asistăm la eveniment alături de  sfinți și de strămoșii noștri. Suntem văzuți de ochiul atoatevăzător al Mântuitorului Iisus Hristos și fiecare dintre noi, în sfânta biserică, prin rugăciune, ne ridicăm de la cele de jos, la cele de sus, așteptând de la Dumnezeu mare și bogată milă.”

În final, Vlădica Vladimir a mulţumit ctitorilor, precum şi tuturor enoriaşilor care au pus suflet la lucrările de renovare, îndemnând sătenii să fie mereu  uniți în jurul Sfintei Biserici și să-și conducă pașii prin viață după îndrumările Evangheliei lui Hristos

Părintele Ioan a mulțumit Chiriarhului pentru bunăvoință și binecuvântări, rugându-l pe Înalt Preasfinția Sa  să susțină mereu cu sfatul și cu îndemnul părintesc toate lucrările cele ziditoare de suflet.