Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

luni, 2 decembrie, 2013

A fost prezentat primul volum al lucrării „Bisericile Basarabiei”

Sala de conferințe a liceului „Spiru Haret” din Chișinău a găzduit astăzi prezentarea primului volum al lucrării „Bisericile Basarabiei”, semnat de către Domnul Alexandru Cerga.

La eveniment, alături de reprezentanții lumii savante, au fost prezenți Secretarul Mitropolitan Prot. Mitr. Vadim Cheibaș și Președintele Departamentului Mitropolitan Arhitectură, Restaurare și Pictură Bisericească – Prot. Mitr. Manole Brihuneț.

În luarea sa de cuvânt, părintele Vadim a apreciat documentarea minuțioasă a lucrării, precum și intenția binevenită a autorului de trecere în revistă sfintelor locașe din țara noastră și aportul adus astfel la îmbogățirea istoriografiei bisericești autohtone.

 În continuare, părintele Manole și-a exprimat convingerea că această minuțioasă cercetare care va vedea lumina tiparului în mai multe volume va putea fi utilizată drept o lucrare de referință pentru toți cei cointeresați de înțelegerea aportului pe care l-a adus Biserica Ortodoxă pentru afirmarea noastră ca etnos și locul instituției divino-umane în istoria noastră recentă.

La rândul său, autorul a mulțumit reprezentanților Mitropoliei Moldovei și tuturor vorbitorilor pentru cuvintele de susținere, menționând că evenimentul de astăzi este un bun îndemn spre continuarea muncii de adunare și sistematizare a informației pentru a fi accesibilă publicului larg.