Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:37, joi, 10 decembrie, 2015

A avut loc slujba de sfinţire a sediului Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP)

12346882_433409256848699_977114716_n

La data de 10 decembrie 2015, a avut loc ceremonia de sfinţire a sediului Departamentului Instituţiilor Penitenciare. Manifestarea este dedicată celei de-a XIX-a aniversări de la fondarea Sistemului Penitenciar autohton.

Slujba de sfințire a fost oficiată de circa 20 de preoți capelani ai Sistemului Penitenciar, la care a fost prezentă conducerea Departamentului Instituţiilor Penitenciare şi întregul efectiv al DIP.

Cu un discurs de felicitare în faţa celor prezenţi a venit Seful Departamentului de conlucrare cu Forţele Armate şi Instituţiile Penitenciare, Prot. Mitr. Corneliu Dobrogeanu. Dumnealui şi-a exprimat convingerea că evenimentul sacru de astăzi fortifică valorile creştin-ortodoxe, demonstrînd susținerea și elocventa colaborare a DIP cu biserica ortodoxă, care este mereu predispusă de a ajuta celor care servesc Patriei în exercitarea atribuţiilor deloc uşoare care le revin.

La rândul său, directorul interimar al DIP, Alexandru Pînzari şi-a exprimat speranţa că ceremonia de sfinţire va fi de bun augur în activitatea de viitor a instituţiei pe care o conduce, mai mult decît atît, evenimentul anticipează sărbătoarea profesională. Dumnealui a mulţumit feţelor bisericeşti pentru colaborarea fructuoasă, evidenţiind importanţa asistenţei religioase atît pentru persoanele private de libertate cît şi pentru efectivul Sistemului Penitenciar.

La finele părţii festive,  soborul de preoţi militari, a oficiat slujba de sfinţire a clădirii Departamentului Instituţiilor Penitenciare. Preoţii au mers şi prin fiecare birou al instituţiei binecuvîntînd angajaţii prezenţi.

Menționăm că, Sfîntul Ierarh Nicolae, este ocrotitorul spiritual al Departamentului Instituţiilor Penitenciare.

cu referire la: http://penitenciar.gov.md