Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 22 august, 2013

A avut loc Seminarul preoților din protopopiatul sect. III și a profesorilor de religie din mun. Chișinău, sect. Buiucani

IMG_0448

În dimineața zilei de 22 august, în incinta bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din or. Durlești, a avut loc Seminarul preoților din protopopiatul sect. III și a profesorilor de religie din mun. Chișinău, sect. Buiucani cu genericul „Hristos – Împărtășit copiilor”.

Evenimentul a început cu luarea de cuvânt a părintelui protopop a sectorului III, Prot.Mitr. Zosima Toia, care a făcut o trecere în revistă a obiectivelor propuse către acest seminar.

A urmat prezentarea preotul dr. Grigore Costin, metodist al protopopiatului sec. III Buiucani, cu tema „Parteneriatul educațional dintre Școală și Biserică. Repere psiho-pedagogice pastorale ale educației pentru formarea personalității elevului prin prisma parteneriatului educațional”.

Doamna Angela Levința, șefă a cabinetului metodic al Mitropoliei Moldovei, le-a vorbit celor prezenți despre măsurile înterpinse în ultimele luni pentru intensificarea prezenței preoților și a profesorilor de religie în instituțiile de învățământ din capitală.

La final, în cadrul Atelierului de lucru între preoți și profesori au urmat discuții interactive, întrebări și răspunsuri la diverse aspecte legate de predare a religiei în școală.