Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

8:36, luni, 28 mai, 2012

A avut loc prima adunarea a Protopoiatului sect. IV a mun. Chişinău

Biserica „Sf. Prooroc Ilie” din capitală a găzduit prima adunare a Protopopiatului sect. IV a mun. Chişinău, cu participarea slujitorilor din parohiile sectoarelor Ciocana şi Râşcani ale capitalei.

Şedinţa desfăşurată sub conducerea părintelui protopop, Prot. Mitr. Gheorghe Zagnat, a început cu o rugăciune, după care s-a trecut la subiectele de pe ordinea de zi.

Printre acestea s-a discutat despre înregistrarea Protopopiatului sect. IV în calitate de persoană juridică pentru facilitarea organizării şi implicării în diferite acţiuni cu caracter caritabil, cultural, etc.

Prin vot comun s-a ales duhovnicul circumscripţiei în persoana Prot. Mitr. Gheorghe Cojocaru, după care au fost aleşi şi membrii comisiei disciplinare: Prot. Severian Gheras, Prot. Barotolomeu Nicolescu şi Prot. Radion Vrânceanu.

Un alt moment important al adunării a fost alegerea persoanei responsabile pentru relaţiile cu mass-media, în persoana Prot. Severian Gheras.

La final, părintele protopop a propus ca adunările viitoare să fie convocate o dată la trei luni şi să aibă loc prin rotaţie în parohii diferite, pentru a crea unitate între slujitori şi pentru o mobilizare mai bună.