Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

8:32, joi, 2 aprilie, 2015

A avut loc conferința teologică „Locul și sensul icoanei în Biserica Ortodoxă”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova, a găzduit conferința teologică „Locul și sensul icoanei în Biserica Ortodoxă”. La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, care a transmis tuturor celor prezenți mesajul de salut al Întâistătătorului. La conferință au mai participat: Prot. Vetcislav Cazacu, Prorector al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, Prot. Mitr. Emanuil Brihuneț, Președinte al Departamentului Mitropolitan Construcţii, Restaurări şi Picturi, Diac. Dr. conf. univ. Vasile Demciuc, profesor al Universităţii Ştefan cel Mare, Suceava, România etc.

În alocuțiunile lor, vorbitorii au explicat importanța teologică dar și istorică a icoanei în viața Bisericii Ortodoxe, subliniind rolul acestei sfințenii în trăirea religioasă a credincioșilor și în perpetuarea tradiției creștine.

La final, participanții au vizitat o expoziție de icoane de epocă, organizată prin bunăvoința Domnului Petru Costin, Colonel al Serviciului Vamal al RM.