Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 15 aprilie, 2016

A avut loc adunarea Protopopiatului Ialoveni

3

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul  Chișinăului și al Întregii Moldove, slujitorii bisericilor din circumscripția Ialoveni s-au întâlnit în biserica cu hramul „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din com. Ruseștii Noi, unde se află sediul Protopopiatului, pentru a participa la Sfânta Taină a Mărturisirii.

A fost săvârșită Sfânta și Dumnezească Liturghie conform tradiției de către cel mai tânăr slujitor, iereul Gheorghe Lunic.

Rânduiala Spovedaniei a fost  oficiată de către Duhovnicul Protopopiatului, Prot. Mitr. Vasile Ciobanu care a rostit un cuvânt de învățătură preoților și enoriașilor  aflați în biserică despre  postul adevărat și a dat mai multe îndrumări slijitorilor.

Protopopului circumscripţiei Ialoveni, PC Părinte Anatolie Stefanov a purtat discuții cu preoții abordând diferite aspecte legate de  pregătirile către slăvitul praznic al „Învierii Domnului”.

A fost adus la cunoștință preoților că prin  decizia Sinodului BOM din 11.02.2016, Departamentele Mitropolitane au fost reorganizate în Sectoare Sinodale. Astfel, cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, în cadrul Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret s-a inițiat Mișcarea Tineretului Ortodox, care îşi propune să unească creştinii ortodocşi, în special generaţia tânără, din întreaga ţară prin intermediul cât mai multor activităţi organizate atât la nivel naţional, cât şi local.

În Protopopiatul Ialoveni se va organiza o conferință cu tema ”Mergând spre Înviere”, care se va desfășura  la data de 22.04.2015  în incinta Consiliului Raional în sala mare de ședință  la ora  12:00. Parohiile din cadrul protopopiatului vor asigura prezența a mai multor tineri și doritori de a cunoaște credința Ortodoxă.