Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:12, duminică, 17 august, 2014

A avut loc adunarea Protopopiatului de Ialoveni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, preoții din cadrul Protopopiatului de Ialoveni s-au întrunit la biserica „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din s. Malcoci,  pentru o ședință de lucru ordinară.

Evenimentul a demarat cu săvîrșirea unui acatist, oficiat de către soborul de preoți și diaconi din cadrul circumscripției Ialoveni, în frunte cu Părintele Protopop, Prot. Mitr. Anatolie Stefanov.

După rugăcine Protopopul a adus mulțumiri gazdei pentru invitație, totodată apreciind pozitiv lucrările de reparație, dar și activitatea pastoral-misionară a părintelui paroh Prot. Andrei Oistric.

În partea a doua a programului, Prot. Mitr. Anatolie Stefanov, a vorbit despre necesitatea implicării directe a preoților în procesul educațional-didactic din școlile raionului Ialoveni. După cum a menționat Părintele Prtopopt, având în vedere că începutul anului școlar este foarte aproape, fiecare profesor de religie trebuie să elaboreze proiectele didactice conform propunerilor Cabinetului Metodic al Departamentului Mitropolitan ,,Studii”. La acest capitol în Protopopiat s-a propus chiar și o lozincă: ,,Nici o parohie fără lecții de religie”.

La ședință s-a mai discutat și despre pericolul invaziei sectelor în parohii.

Cu o slovă de întărire spirituală, a venit și duhovnicul circumscripției, Prot. Vasile Ciobanu, care a vorbit despre istoricul și importanța postului Adormirii Maicii Domnului”.

La adunare a fost prezent și starețul Sfintei Mănăstiri Căpriana, Arhim. Filaret (Cuzmin), care a lansat preoților invitația să viziteze așezământul monahal între 3 și 4 septembrie a.c., atunci când la Mănăstire va fi adusă copia Icoanei ,,Axionița” din Sf. Munte Athos.