Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:57, joi, 19 martie, 2015

A avut loc adunarea preoților din Protopopiatul Drochia

008

Luni 16 martie cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, preoții din cadrul Protopopiatului Drochia s-au întrunit la catedrala „Adormirii Maicii Domnului” din or. Drochia,  pentru o ședință de lucru ordinară.

Evenimentul a demarat cu săvîrșirea Acatistului Sfintelor Patimi, oficiat de către soborul de preoți și diaconi din cadrul circumscripției Drochia, în frunte cu Părintele Protopop, Prot. Mitr. Pavel Vuluța.

După rugăcine Protopopul a venit cu un cuvânt de învățătură și încurajare duhovnicească, după care a dat citirii Directivei Mitropolitane cu privire la predarea religiei în școală, precum și a școlilor duminicale.

Părintele Protopop vorbit despre necesitatea implicării directe a preoților în procesul educațional-didactic din școlile raionului Drochia, conform propunerilor Cabinetului Metodic al Departamentului Mitropolitan ,,Studii”.

În cadrul adunării sa mai discutat despre organizarea unui seminar cu prilejul zilei mondiale a ocrotirii Familiei sărbătorită la 15 mai și a Festivalului cântecului Pascal care se va petrece în Duminica a 3-a dupe Paști. Totodată sa decis în unanimitate formarea unui cor al preoților din Protopopiat.

La final a avut loc mărturisirea preoților la duhovnicul circumscripției Protoiereul Pavel Țâmbaliuc.

A consemnat Protoiereu Gheorghe Cojocaru