Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 5 aprilie, 2016

A avut loc adunarea ordinară a slujitorilor din Protopopiatul Drochia

SAM_6893

Luni, 4 aprilie, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în incinta Catedralei Adormirea Maicii Domnului din or. Drochia a avut loc adunarea ordinară a preoților din protopopiat.

În cadrul adunării slujitorii au fost informați detaliat despre deciziile Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 11 februarie. În special, s-a relatat despre reorganizarea Sectoarelor Sinodale, de asemenea, au fost desemnați preoții ce vor coordona activitățile în domeniile misionar-catehetic, cultural, în rândurile tinerilor, din cuprinsul raionului Drochia.

În contextul deciziei Sinodului BOM cu privire la dedicarea anului 2016 Familiei Creștine, în cuprinsul Mitropoliei Moldovei, cei prezenți au luat cunoștință despre proiectele de activitate ce vor avea loc în acest an, începând cu organizarea Festivalului cântecului Pascal în Duminica Mironosițelor.

Au urmat probleme curente și de ordin administrativ. Totodat au fost delegați preoții pentru activitatea culturală, misionaă și filantropică. Pentru săptămâna a șasea din Postul Mare sa decis organizarea unei întâlniri cu tinerii din raion, precum și un marș cu participarea tinerilor.

Clericii care au frecventat cursurile de pregătire psihopedagogică le-au fost înmânate certificatele de absolvire.

La final a avut loc mărturisirea preoților la duhovnicul circumscripției Protoiereul Pavel Țâmbaliuc.

Marți pentru bolnavii din spitalul raional Drochia a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, de un sobor de preoți în frunte cu părintele protopop Pavel Vuluța.

A consemnat Protoiereu Gheorghe Cojocaru