Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:03, miercuri, 1 iulie, 2015

A avut loc adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul Drochia

Recent, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, preoții din cadrul Protopopiatului Drochia s-au întrunit la catedrala „Adormirii Maicii Domnului” din or. Drochia, pentru o ședință de lucru ordinară.

Evenimentul a demarat cu săvârșirea Acatistului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, oficiat de către soborul de preoți și diaconi din cadrul circumscripției Drochia, în frunte cu Părintele Protopop, Prot. Mitr. Pavel Vuluța.

După rugăcine Protopopul a venit cu un cuvânt de învățătură și încurajare duhovnicească, după care a reaminit mesajul Directivei Mitropolitane cu privire la predarea religiei în școală, precum și a școlilor duminicale.

Părintele Protopop vorbit despre necesitatea implicării directe a preoților în procesul educațional-didactic din școlile raionului Drochia, conform propunerilor Cabinetului Metodic al Departamentului Mitropolitan ,,Studii”.

Sa revenit și la întrebarea referitore la bibliotecile parohiale, care urmează a fi menținute în continuare; frecventarea cursurilor psihopedagogige pentu preoții cărora studiile nu le permite predarea religiei în școală.

În cadrul adunării sa mai discutat despre organizarea a două seminare, primul în luna iulie, iar al doilea în august abordând tema botezului creștin și a tainei sfintei cununii.

La final a avut loc mărturisirea preoților la duhovnicul circumscripției Protoiereul Pavel Țâmbaliuc.

A consemnat Protoiereu Gheorghe Cojocaru