Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:21, miercuri, 16 decembrie, 2015

A avut loc adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul Drochia

Marți, 15 decembrie, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Mitropolit Vladimir, preoții din cadrul Protopopiatului Drochia s-au întrunit la catedrala „Adormirii Maicii Domnului” din or. Drochia, pentru o ședință de lucru ordinară.

Pe primul loc a fost mărturisirea preoților care se desfășoară regulat în perioada posturilor de peste an. Părintele duhovnic Pavel Țambaliuc a rostit un cuvânt de învățătură , urmat de sfaturi din practica vieții și slujirii sale pastoral-misionare.

În cadrul adunării au fost discutate mai multe aspecte ce țin de desfășurarea Festivalului Colindelor și Tradițiilor de iarnă care în acest an va avea loc în s. Țarigrad.

Au urmat apoi probleme curente și administrative, dar și o serie de întrebări ce țin de activitatea parohiilor din Protopopiat.

La final, Părintele protopop Pavel Vuluță dimpreună cu slujitorii Protopopiatului au săvârșit un Parastas întru pomenirea shiarhimandritului Haralampie Bostaniuc care mulți ani a slujit în calitate de preot de mir în raionul Drochia, iar la bătrânețe și-a găsit liniștea la Mănăstirea Sf. Prooroc Ilie din Nicoreni.

A consemnat Protoiereu Gheorghe Cojocaru