Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:00, duminică, 11 octombrie, 2015

A avut loc Adunarea ordinară a preoţilor din Protopopiatul de Teleneşti

 

DSC00227La 8 decembrie anul curent, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, în biserica cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din satul Băneștii -Vechi, a avut loc adunarea protopopiatului Teleneşti.

Convocată de către protoiereul Marian Boldescu, protopopul acestui raion. În cadrul adunării protopopiei au fost abordate următoarele sarcini:

– Pregătirea pentru Festivalul Colindelor, care va avea loc sîmbăta, pe data de 16 ianuarie anul 2016,în orașul Telenești.
–  Achiziționarea adăugătoare a manualelor de religie pentru parohii.
–  Cerinţele ce ţin de pregătirea conştientă a preotului în perioada postului .
–  Comportamentul si ţinuta morală a preotului în parohie.
– Discursul ținut de către d.Ion Furtună, comisarul r.Telenești, despre incidentele de suicid și violența în familie ,săvîrșite în raionul Telenești și prevenirea lor.
– Prezenţa obligatorie a preotului la darea de seamă trimestrială la mitropolie şi multe alte probleme administrativ-teritoriale, ce ţin de viaţa şi activitatea preotului în parohie.

În biserică s-a săvîrşit și Taina Sfintei Mărturisiri pentru preoţii din această circumscripţie. Preotul duhovnic Mihail Ili, a ţinut un cuvint de învăţatură în faţa preoţilor despre responsabilitatea și obligațiile preotului în parohie.