Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:45, miercuri, 9 decembrie, 2015

A avut loc Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

IMG_7869

Marți, 8 decembrie, 2015, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul «Înălțarea Domnului» din s. Rîșcova r. Criuleni, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

Sf. Liturghie a fost oficiată de către părintele paroh prot. Tudor Spătaru, PC părinte Protopop protoiereul mitrofor Teodor Pelin împreună cu preoții din circumscripție. După un Tedeum de sănătate a urmat, ca de obicei, măturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. mitr. Ioan Turuta.

În continuare a urmat o Conferință pastoral-misionară cu tema «Despre proviniența religiei musulmane. Islamizarea în contemporanietate» susținută de părintele diacon Drd. Octavian Solomon, lector Sectologie Academia Teologică Chișinău, cleric al bisericii «Sfânta Cuvioasa Parascheva» din com. Sărata – Galbenă raionul Hîncești, Eparhia de Ungheni și Nisporeni.

Au urmat probleme curente și comunicări administrative, dar și o serie de alte detalii, fiind abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

Sursa: http://protopopiat-criuleni-dubasari.md/