Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:33, joi, 22 august, 2013

A avut loc adunarea ordinară a preoților din protopopiatul de Criuleni și Dubăsari

Adunarea preoților din 22.08.2013

Adunarea ordinară a preoților din protopopiatul de Criuleni și Dubăsari a avut loc pe data de 22 august 2013 în biserica cu hramul «Acoperemântul Maicii Domnului» din satul Mălăieștii Vechi, raionul Criuleni.

La început a fost oficiată slujba Sf. Liturghii de către părintele paroh prot. Veaceslav Ceban, părintele protopop prot. mitrofor Teodor Pelin împreună cu preoții din circumscripție. În cuvântarea sfinției sale, părintele protopop a apreciat satisfăcător activitatea pastorală a părintelui paroh, iar credincioșilor le-a dorit trăirea din plin a postului Adormirii Maicii Domnului. A urmat, ca de obicei, mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. mitr. Ioan Turuta.

Întrunirea a debutat cu conferința «Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni – viața și activitatea» ținută de PC Prot. Dr. Lector Veaceslav Ciorbă.

Ulterior s-au discutat următoarele: despre începerea noului an școlar și dificultățile în cadrul predării Religiei în scoli și licee; vizita Sanctității Sale Preafericitului Chiril, Patriarhul Moscovei și al îtregii Rusii, în Republica Moldova; situația îngrijorătoare din parohia s. Cimișeni ș. a.

În continuare părintele protopop Teodor Pelin a făcut necesare comunicări, abordând diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din protopopiatul de Criuleni și Dubăsari.

Adunarea a fost onorată de prezența dlui Ion Nistrean, primarul comunei Bălăbănești. La final pentru toți a fost organizată o aleasă agapă frățească.

Sursa: http://protopopiat-criuleni-dubasari.md/