Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:21, marți, 17 noiembrie, 2015

Patriarhul Georgiei: Ce legatură are terorismul cu religia?

Patriarhul şi catolicosul întregii Georgii, lider al Bisericii Ortodoxe Georgiene, Ilia al II-lea, a adus un omagiu victimelor atacurilor teroriste din Paris, și a subliniat că terorismul „nu are nimic de-a face” cu Islamul.

„Ființele umane îşi dezvăluie salbaticia lor, iar Islamismul nu are nimic de-a face cu asta”, a spus Patriarhul Ilia al II-lea.

„Îi cerem lui Dumnezeu pace în lume. Există o luptă între bine și rău”, a spus el. „Aceasta lupta a avut loc întotdeauna, dar s-a intensificat recent. Știți că un avion a fost aruncat în aer. Și noi, de asemenea, transmitem sustinerea noastra poporului francez – au existat o mulțime de victime în atacurile teroriste din Paris. Ne rugăm pentru ele. Există oameni care, când aduc vorba despre aceste acte de terorism, aduc vorba de religie, de Islam, dar de fapt religia nu are nimic de-a face cu asta; o persoană își exprimă voința pentru rău”, a adăugat el.

Liderul Bisericii Ortodoxe Georgiene a rostit aceste cuvinte în predica sa, în Catedrala Sfânta Treime din Tbilisi.

Între timp, Direcția musulmanilor din Georgia a lansat o declarație, în care a condamnat actele de terorism.

„Este o crimă îndreptată nu numai împotriva poporului francez, ci, totodata, împotriva umanității, care nu are nimic de-a face cu niciuna dintre religii și care nu are niciun fel de justificare”, se arata in declarație.

sursa http://lonews.ro