Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:22, joi, 17 iulie, 2014

120.000 de pelerini au vizitat Peştera Sfântului Cuvios Paisie Aghioratul, la aniversarea a 20 de ani de la trecerea sa la Domnul

În 12-13 iulie 2014, mulți oameni au venit să aducă un omagiu marelui ascet al timpului nostru, și să se roage la mormântul acestuia.

Mii de pelerini au așteptat ore în sir, la cozi, oportunitatea de se închină la mormântul Sfântului Paisie, pentru a lăsa o floare şi a se ruga, conform publicaţiei greceşti “Ghidul Muntelui Athos”.

Pelerinii au aşteptat să intre în peştera Sfântului Paisie, mai mult de 4 ore.

În Mănăstirea Sfinţilor Ioan Teologul și Arsenie, din Capadocia, unde Sfântul Paisie Aghioritul este îngropat, o slujbă deosebită a avut loc, chiar în ziua mutării acestuia la Domnul, și o Sfânta Liturghie a avut loc în ziua următoare.

Mii de oameni (printre care s-au aflat şi mulţi copii) nu au putut pătrunde însă în biserică, și au fost nevoiţi să se roage în curtea mănăstirii.

Pentru a vă face o idee despre evlavia credincioşilor faţă de acest sfânt, potrivit poliției, rapoartele au arătat că, doar la slujba de priveghere de noapte au participat… 50.000 de oameni.

www.ortodox.md